agresija i zločin

Hero i Kovač: Herceg Bosna na tisuću stranica

Kultura / Flash | 27. 04. 2015. u 09:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 20 godina pripreme ovih dana će iz tiska izaći knjiga "Hrvatska Republika Herceg-Bosna - agresija i zločin" čiji su autori povjesničar Mesud Hero i književnik i novinar Fuad Kovač.

Kako je priopćio sarajevski izdavač Futur art, ovim projektom se želi, ''znanstveno prihvatljivom metodologijom, razotkriti idejni i izvedbeni oblik Herceg-Bosne, a ona podrazumijeva objavu neobjavljenih dokumenata hrvatske, bosanske i srbijanske provenijencije, uvid u stručnu i znanstvenu literaturu te dnevni i periodični tisak u BiH i okruženju, znanstveni tretman dokumenata Haaškog tribunala, ali i razne javne i tajne sporazume međunarodnog karaktera''.

Izdavač navodi kako su u ovom radu korišteni i autentični video zapisi, foto materijal i stenogrami razgovora visokopozicioniranih dužnosnika Republike BiH i Republike Hrvatske, kao i materijal koji je arhiviran i dostupan znanstvenim krugovima.

''Na oko 1.000 stranica ove izuzetno vrijedne i luksuzno opremljene knjige, objavljeno je desetine tisuća imena, nekoliko stotina fotografija, izjava i drugih dokumenata'', naveo je Futur art.

Kopirati
Drag cursor here to close