FEDU

Festival dječje umjetnosti u Sarajevu

Kultura / Flash | 02. 05. 2016. u 09:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom predstave "Kresivo" u režiji Slavča Malenova u Pozorištu mladih Sarajevo sutra će biti otvoren Festival dječije umjetnosti (FEDU).

Direktor Festivala Fahrudin Kučuk istaknuo da će kroz dnevne aktivnosti, festivalski prostor biti mjesto igre, druženja, učenja, promoviranja dramskog, literarnog i glazbenog stvarateljstva Bosne i Hercegovine i šire.

''Festival počiva na bajci. Imali smo natječaj za najbolju neobjavljenu bajku koja će biti uprizorena u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica'', pojasnio je.

Naglasio je da će u okviru natjecateljskog programa koji će trajati do 8. svibnja, djeca i mladi svaki dan u 11 i 14 sati u Pozorištu mladih Sarajevo moći pogledati predstave gostiju Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Također je najavio i natjecanje zborova iz Srbije i BiH koje će biti održano 6. svibnja u Općini Satri Grad.

Revijalni dio Festivala, dodao je, posvećen je radionicama glazbe i multimedije, u kojima će najmlađi učiti o instrumentima, glazbi, likovnoj umjetnosti i lutkarstvu.

Također je dodao da su okviru Festivala danas na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović predstavljene tri izdavačke kuće, i to "Kašmir" iz Hrvatske, "Kreativni centar" iz Srbije, te "Šahinpašić" iz BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close