Obrazovanje za mir

eMTeeM 1974 priprema teatar predstavu povodom Svjetskog dana roma

Kultura / Kazalište | 03. 04. 2014. u 15:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručni tim Mostarskog teatra mladih 1974 čitav tekući tjedan angažiran je na dramsko pedagoškim aktivnostima u Podrinju i Crnoj Gori.

Naime, u Karakaju kod Zvornika u okviru Putujuće škole Projekta „Obrazovanje za mir“ koji implementira Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske iz Bijeljine, realizira se radionica Teatra u obrazovanju o temi suočavanja sa prošlošću.

Sudionici radionice, njih 40 su srednjoškolci iz Višegrada, Foče, Zvornika, Srebrenice, Bratunca i Karakaja.

Paralelno sa ovom radionicom u Nikšiću, u saradnji sa tamošnjim Centrom za Romske inicijative, odvija se radionica forum teatra o temi ugovorenih brakova.

Cilj je kreirati forum predstavu koja će biti izvedena u Beranima, Nikšiću i Podgorici, a sve u povodu 8. travnja - Svijetskog dana Roma, te svojom izvedbom i kasnijim forumovanjem skrenuti pozornost na ovu još uvijek vrlo prisutnu pojavu u tamošnjim Romskim zajednicama.

Paralelno sa ovim aktivnostima Omladinski studio eMTeeM – a 1974 u okviru projekta „EU pred tvojim vratima“ u Centru za kulturu Vlasenica u subotu 5. travnja 2014. godine, sa početkom u 15,45 sati izvesti će 33. reprizu predstave „Maslinova grana“ koju je režirala Amra Prutina.

Biti će ovo četvrta općina, od 15 planiranih, u kojoj će u okviru ovog projekta biti izvedena predstava, te nakon nje zasađeno drvo masline da trajno šalje poruke pomirenja, tolerancije i ljubavi građanima Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close