Broj 55

Drugi dan MFF-a u znaku pobjednika Pule

Kultura / Film TV | 29. 08. 2014. u 08:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom talijanskog filma 'Tražeći prijatelja', prikazanog u 15 sati započeo je drugi dan Mediteran Film Festivala, koji će u Širokom Brijegu trajati do 30 kolovoza.

Uz program u konkurenciji, iz kojeg izdvajamo sveukupno devet prikazanih dokumentarnih filmova, publika u prepunom kinu Borak imala je priliku vidjeti i igrani film, 'Broj 55', ratnu dramu Kristijana Mićića, inspiriranu istinitim događajem.

Ispred ekipe filma 'Broj 55', prisutnima se obratio jedan od glavnih glumaca Goran Bogdan koji se zahvalio i istaknuo kako mu je velika čast da se film upravo prikazuje na ovom Festivalu i u njegovom rodnom gradu.

U programu MFF-a van konkurencije ističemo suradnju sa festivalom glazbenog dokumentarnog filma DORF, koja će obilježiti početak narednih dana Festivala kao i posebne projekcije, film 'Autofokus' Borisa Poljaka, i Oscarom nagrađeni dokumentarac 'Potraga za Sugarmanom' koji će 30. kolovoza zatvoriti ovogodišnji Mediteranski festival.

Sveukupno na 15. Mediteran Film Festivalu biti će prikazana 32 filma, od čega 22 pripadaju filmovima u konkurenciji .O najboljima će odlučivati šesteročlani međunarodni žiri koji će i odabrati pobjednika i uručiti mu Grand prix - MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok tradicionalno treću nagradu glasanjem dodjeljuje publika.

Kopirati
Drag cursor here to close