Napulj

Drakulin grob pronađen u Italiji - Vlad Tepeš preživio bitku s Turcima?

Kultura / Flash | 16. 06. 2014. u 08:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stoljećima je ostala nepoznata lokacija posljednjeg počivališta zloglasnog grofa Vlada Tepeša, koji je zbog svoje okrutnosti ušao u legendu i postao inspiracija za lik grofa Drakule, besmrtnog vampira iz slavne knjige Brama Stokera.

Svirepi tiranin iz 15. stoljeća željeznom je rukom vladao u Rumunjskoj, gdje je dobio nadimak Vlad Nabijač. Legenda o njemu sada je ponovno oživjela otkrićem talijanskih znanstvenika koji vjeruju da su pronašli njegov grob u - Napulju.

Znanstvenici sada vjeruju da je grof Vlad Tepeš zarobljen u borbi s turskim osvajačima, te pretpostavljaju da je nakon plaćenog otkupa odveden u Italiju, gdje je živjela njegova kćerka.

Na groblju crkve Santa Marija la Nova u Napulju, gdje je pokopana Tepešova kćer sa svojim suprugom, nedavno je otkriven spomenik sa simbolima transilvanijskog porijekla.

Naime, reljefi na nadgrobnoj ploči otkrili su simbol Zmaja, vezan uz Drakulu koji je bio pripadnik Reda Zmaja osnovanog za obranu kršćanstva u Istočnoj Europi, te dvije sfinge koje leže jedna preko druge, što simbolizira grad Tebu, koji se nazivao i Tepeš.

Očekuje se nastavak istraživanja koji bi mogao okončati potragu za grobom "grofa Drakule".

Kopirati
Drag cursor here to close