150. godina Župe

Draganu Čoviću uručen kip svete Ane u Ljutom Docu

Kultura / Flash | 26. 07. 2014. u 19:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim misnim slavljem ispred crkve svete Ane u širokobriješkom selu Ljuti Dolac obilježena je 150. obljetnica postojanja ove župe. Misnom slavlju koje je predvodio fra Dario Dodig župnik župe Čerin prethodila je procesija od crkve do kapelice, odnosno mjesta na kojem je započeta gradnja mrtvačnice.

Za svečano obilježavanje 150. obljetnice osnutka župe Ljuti Dolac (tadašnja župa Blato) vjernici su se pripravili kroz trodnevnicu. U sklopu obilježavanja ove obljetnice u srijedu je održana večer folklora koju je organiziralo HKUD ‘Sveta Ana’ iz Ljutog Doca, te prigodno predavanje o povijesti župe koje je održao fra Robert Jolić.

Uz veliki broj mještana u misnom slavlju su sudjelovali i Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar u Vijeću ministara BiH Damir Ljubić, te kandidati na listi HDZ-a BiH za Opće izbore Monika Tomić, Zdenko Klepić i Predrag Kožul.

Na samom kraju misnog slavlja župnik župe Ljuti Dolac Ante Kurtović zahvalio je svima koji su pomogli ovoj župi, a u znak posebne zahvalnosti prof. dr. Draganu Čoviću predsjedatelju Doma naroda Parlamenta BiH i kandidatu na Općim izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uručen je kip svete Ane zaštitnice župe Ljuti Dolac.

Kopirati
Drag cursor here to close