Međureligijska suradnja

Don Tomislav Mlakić dobitnik Zeničke povelje mira

Kultura / Flash | 10. 10. 2015. u 17:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici na svojoj redovnoj sjednici je raspravljao o održavanju četvrte manifestacije "Duh Asiza u Zenici" planirane za 17. listopada i susretima mladih "Upoznaj-moli-surađuj" od 15. do 18. listopada u Zenici, a pod pokroviteljstvom CRS-a i Međureligijskog vijeća BiH.

U radu sjednice OMS Zenica sudjelovali su predsjedavajući Odbora Jakub ef. Salkica, don Ivan Lovrić, ravnatelj KŠC "Sveti Pavao“ u Zenici, jerej Marko Maleš, paroh Zenički, Josip Udiljak, predsjednik Jevrejske Općine u Zenici, Milan Đukić, rukovoditelj Ureda za mlade OMS-a, Kenan Hodžić, izvršni sekretar OMS-a, i jerej Darko Kujundžić, novi paroh Druge zeničke parohije.

Na sjednici je odlučeno da se, u povodu pete godišnjice postojanja OMS-a Zenica i u prigodi održavanja manifestacije "Duh Asiza u Zenici" ustanovi priznanje "Zenička povelja mira", koja će biti uručena dr. don Tomislavu Mlakiću, predstojniku Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije, za neizmjeran doprinos radu zeničkog Odbora i međureligijskom dijalogu u cjelini.

Kopirati
Drag cursor here to close