Bogatstvo folklora

Dani kosidbe na Kupresu: Prvi koncert u Herceg Etno selu

Kultura / Flash | 29. 06. 2015. u 12:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna manifestacija Dani kosidbe na Kupresu, čiji je sastavni dio CIOFF Međunarodni festival folklora, ove se godine održava od 1. do 5. srpnja u Kupresu, Sarajevu i Međugorju.

Prvi koncert u sklopu manifestacije bit će održan u prekrasnom ambijentu Herceg etno sela u Međugorju, u četvrtak, 2. srpnja u 20 sati, a u okviru Hercegovačkog kulturnog ljeta.

''Nastupit će folklorni ansambli 'Fundacion Colombia folklore' iz grada Cali u Kolumbiji, Goc-Tas Culture Association Folk Dance Group iz Nikozije (Sj. Cipar), KUD 'Gorjanac' , ženska skupina 'Ljelje' i tamburaši iz Đakova, folklorni ansambl 'Dopravar' iz Bratislave (Slovačka), folklorni ansambl 'Mladost' iz Samobora, a bit će tu i Kupreški bećari i HKD Napredak iz Kupresa'', priopćili su organizatori festivala.

CIOFF međunarodni festival 'Dani kosidbe – Kupres 2015.', ove se godine organizira pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a, što je najviši vid pokroviteljstva koje UNESCO dodjeljuje jednom kulturnom projektu.

Ovo veliko priznanje Festival je dobio u okviru obilježavanja 70. obljetnice rada UNESCO-a i 45. obljetnice CIOFF-a, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close