Zenica

Dado Ruvić: Jedan od mojih prvih zadataka za Reuters bila je Srebrenica 2009.

Kultura / Flash | 07. 07. 2015. u 10:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici Reutersov fotoreporter Dado Ruvić organizirao je izložbu na otvorenom u Gradu Zenici, na kojoj je prikazao neke od najpotresnijih fotografija koje je zabilježio tijekom obilježavanja proteklih godišnjica genocida u Srebrenici.

Ruvić je fotoreporter jedne od najveće svjetske novinske agencije Reuters. Koristeći kombinaciju umjetnosti i sirove novinske fotografije izgradio je poseban i prepoznatljiv stil, zbog kojeg pohvale dobiva iz svih dijelova svijeta.

''Izložbu smo htjeli približiti ljudima koji tako često ne posjećuju muzeje, pozorišta i galerije. Zbog toga smo se odlučili izložbu raditi na otvorenom, na šetlištu, među obićnim ljudima'' kaže Ruvić za novinsku agenciju Patrija, dodajući da tematika koju je prikazao na fotografijama Bosna i Hercegovina ne smije zaboraviti nikada, pa mu je zbog toga još više važno da njegove fotografije dopru do što većeg broja ljudi.

''Jedan od mojih prvih zadataka za Reuters bila je godišnjica genocida u Srebrenici 2009. godine, koju pratim sve do danas. Srebrenica je kompleksna priča, i treba vam mnogo vremena da bi je prenijeli drugima'' objašnjava Ruvić.

Direktor Muzeja grada Zenica Adnadin Jašarević podsjetio je da će Ruvićeve fotografije biti izložene na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici do 17. srpnja i to 24 sata, piše NAP.

Kopirati
Drag cursor here to close