Karnevalska povorka

Čapljinci oduševili na međunarodnom karnevalu u Šapcu

Kultura / Flash | 23. 09. 2014. u 08:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji FECC Čapljina i TO "Čapljinka" na međunarodnom ljetnom karnevalu u Šapcu su gostovale čapjinske mažoretkinje i Karnevalske udruge "Zora" Struge-Gorica i "Pokladari" Trebižat, također iz Čapljine.

Članovi ovih skupina su uz petak, 19. rujna, sa vodstvom FECC-a Katjom Stojić i Elenom Sesar, doputovali u Šabac gdje su ih domaćini toplo dočekali te su mažoretkinje odmah sudjelovale na čelu dječje maškarske povorke, kao uvod u glavnu manifestaciju i zatim na glavnom trgu sve nazočne zabavile koreografijom pod mnostvom konfeta, a večer je provedena na najvećem sajmu u ovom djelu Europe poznatom Šabačkom vašaru.

Sljedeće jutro provedeno je u turističkom obilasku grada te pripremama, kao i nastupu na karnevalu u večernjim satima. Inače sama povorka je brojala 34 skupine te je posjećenost bila ogromna.

Tri čapljinske skupine su plijenile pozornost fotoaparata te su prošle veoma zapaženo.

Također, imali su i kandidate na natjecanju u brzom ispijanju piva i izboru za miss karnevala u kojemu je mažoretkinja Martina Jurić proglašena drugom pratiljom Karnevala.

Karnevalisti "Zore" prestavili su se maskom "Mickey Mouse", a "Pokladari" maskom "Asterix i Obelix".

Šabački karneval organiziran je na zavidnoj razini te su se od samih članova mogle čuti riječi hvale u svakom segmentu ove manifestacije.

Karnevalisti i mažoretkinje su zadovoljni u nedjelju večer sretno doputovali u Čapljinu.

Kopirati
Drag cursor here to close