''Brod s mojim imenom"

Brod s Arsenovim imenom zaplovit će Jadranom

Kultura / Flash | 07. 11. 2015. u 23:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Kad me u vreći s topovskom kuglom spustite u bezdan, u vodu, nek ne nosi ulica moje ime, dajte ga nekom brodu, pa da nastavim one pruge koje sam činio prije po bezimenim uvalama Srednje Dalmacije', glasi početni stih pjesme Arsena Dedića "Brod s mojim imenom", objavljene 1971. godine u kultnoj njegovoj zbirci "Brod u boci".

Upravo ova Arsenova pjesma u kojoj je prije 43 godine naznačio do kakvog mu je spomena stalo, u godini kad je napustio ovaj svijet potaknula je Hrvatsku glazbenu uniju da nacionalnom brodaru "Jadroliniji" predloži da jedan trajekt nazove Arsenovim imenom.

''U suglasnosti s obitelji, a po želji samog autora, bilo bi idealno da to bude jedan od brodova koji povezuju luke i otoke srednje Dalmacije'', istaknuo jeNikša Bratoš, predsjednik HGU-a, u pismu Upravi "Jadrolinije".

Nije trebalo dugo čekati na pozitivan odgovor. Predsjednik Uprave Alan Klanac smatra kako je inicijativa vrijedna:

''Imenovanje broda po velikom umjetniku i čovjeku Arsenu Dediću je nešto što takav velikan zaslužuje. Posebna nam je čast što je inicijativa došla iz HGU-a upravo prema "Jadroliniji", ali i činjenica da je to osobna želja samog autora.

Ovakav prijedlog, uz pjesmu "Brod s mojim imenom", smatramo hvalevrijednim te ćemo ga svakako uzeti u obzir prilikom imenovanja brodova bijele flote, a čija obnova slijedi velikim intezitetom u sljedećem razdoblju', ističe Klanac, piše Slobodna Dalmacija.

Kopirati
Drag cursor here to close