Tour de Culture BiH

Biciklima kroz povijest

Kultura / Flash | 25. 09. 2016. u 11:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 80 biciklista iz Sarajeva, Zavidovića, Zenice, Visokog, Tešnja, Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe i Zagreba sudjelovali su jučer na drugom "Tour de Culture BiH", jedinstvenom događaju koji ima za cilj promociju vrijednog kulturno-povijesnog i prirodnog bogatstva Bosne i Hercegovine u organizaciji Fondacije "Kulturno naslijeđe bez granica" (CHwB).

Sudionici su tijekom ovog jednodnevnog događaja posjetili stare gradove Pset i Ostrožac u Bosanskoj Krupi i Cazinu, Muzej Unsko-sanskog kantona i Kapetanovu kulu u Bihaću.

Na različitim lokalitetima su uživali u kulturno-umjetničkom programu i umjetničkom stvaralaštvu lokalnih fotografa, a mogli su i okušati tradicionalnu kuhinju ovog dijela Bosne i Hercegovine.

''Ovim događajem želimo pokazati vrijedna dobra u različitim dijelovima BiH, približiti jela, glazbu, folklor, običaje, ali i tradiciju kraja koji posjećuju. Smatramo da se u svakom dijelu naše zemlje nalaze vrijedna kulturna bogatstva koja moramo upoznati da bi znali sačuvati i zaštiti'', istaknula je zamjenica direktorice CHwB-a Aida Vežić, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close