Književno popodne

Autori iz BiH predstavljaju svoje radove u Beogradu

Kultura / Flash | 13. 06. 2016. u 06:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije autorice iz Bosne i Hercegovine Lejla Kalamujić (Sarajevo) i Tanja Stupar Trifunović (Banja Luka), predstavit će sutra svoje radove beogradskim ljubiteljima književnosti.

Književno popodne zamišljeno je kao prvi u nizu događaja ove godine koji će obuhvatati razmjenu autora iz regije i priliku da predstave svoje radove u drugim dijelovima jugoistočne Europe, posebno onima koji dijele zajedničko jezičko i kulturno naslijeđe.

Podršku književnom popodnevu u Beogradu pružili su Vijećeza regionalnu suradnju i Europska mreža za književnost i knjige Traduki.

Aktivnosti Vijeća za regionalnu suradnju usmjerene su na poticanje regionalne suradnje, prije svega u oblasti ekonomije. Međutim, sastavni dio nastojanja Vijeća za regionalnu suradnju ka ubrzanju euroatlantskih integracija zemalja zapadnog Balkana je i podrška koju pruža regionalnoj suradnji u oblasti kulture i umjetnosti.

Književna mreža Traduki, od 2008. godine, radi na jačanju regiona jugoistočne Europe kroz književne i intelektualne razmjene unutar regije, te pružanje podrške književnim prevodima, promocijama i sajmovima knjiga, festivalima, projektima gostujućih pisaca, konferencijama, radionicama i drugim manifestacijama.

Traduki će, zajedno sa Ministarstvom vanjskih poslova Njemačke, organizirati radni sastanak odabranih knjižnica i stručnjaka na kojem će biti razgovarano o prekograničnoj distribuciji i prodaji knjiga, priopćeno je iz Vijeća za regionalnu suradnju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close