Nije mogao priuštiti

Akcija poštara: Knjige iz cijelog svijeta za dječaka koji voli čitati

Kultura / Flash | 29. 07. 2015. u 08:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaestogodišnji Mathew Flores iz Utaha obožava čitanje, no sve donedavno reklamni materijali su bili jedini materijal dostupan dječaku za čitanje.

Mathew je upitao poštara Ron Lyncha može li mu ostaviti neku 'junk mail', a čudno pitanje zainteresiralo je poštara, koji je dječakov bolni odgovor objavio na Facebooku, piše ksl.com

''Kada sam isporučivao poštu u njegov stan, vidio sam malenog Mathewa kako čita oglase, tada me upitao imam li neku extra poštu koju bi mogao pročitati. On mi je rekao kako bi volio da ima knjige koje može čitati'', piše Lynch koji je rekao dječaku da ima mnogo knjiga u knjižnici, ali dječak je na to odgovorio kako njegovi roditelji nemaju auto da ga odvezu, a autobus ne mogu priuštiti.

Lynch je upitao svoje Facebook prijatelje bi li mogli poslati neke knjige za malenog Mathewa.

''Mnoga djeca njegovih godina su opsjednuta tehnologijom. Lijepo je vidjeti njegovu želju za čitanjem, a trebali ste samo vidjeti njegovu sreću kada sam mu rekao da mu mogu pomoći'', piše Lynch, dodajući ''on računa na mene, stoga ja računam na vas''.

Lynch je mislio kako će njegov post dječaku donijeti 50 – 60 knjiga, ali post je postao viralan, pa su ljudi iz cijelog svijeta uključujući i Veliku Britaniju, Australiju i Indiju poslali knjige.

Maleni Mathew je bio zatečen iznenađenjem, te je mislio da se radi o nekoj greški, no sve knjige su bile za njega.

Rekao je kako jedva čeka da dijeli knjige s drugom djecom i obećao je kako će pročitati sve knjiga što je dobio.

Kopirati
Drag cursor here to close