Uplata

Željeznice uplatile novac za ovjeru knjižica za 730 radnika u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 18. 11. 2014. u 13:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Uprave Željeznica FBiH je priopćeno kako je na osnovu zaključaka sa održanog sastanka dana 4.11.2014. godine u Mostaru s čelnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, a u cilju rješavanja ovjere zdravstvenih knjižica i potrebe liječenja 730 uposlenika u PP Mostar, izvršena uplata za zdravstvo u visini 160.336,07 KM.

U međuvremenu su pokušali, na žalost bez uspjeha, u Poreznoj Upravi Mostar kao i u Poreznoj Upravi FBiH, izdvojiti i protokolirati saldo dugovanja i potraživanja za Područje Mostar, kojeg u potpunosti prihvataju.

"Nažalost, naše trenutne mogućnosti su ograničene uplatama na nivou mjesečnih anuiteta, te upućujemo apel da se omogući (u skladu sa mjesečnim uplatama) i ovjera zdravstvenih knjižica za 730 uposlenika i njihovih članova obitelji do konačnog i trajnog rješenja ukupnog duga, a koje je u nadležnosti Vlade FBiH'', navele su Željeznice Federacije.

Istaknule su kako se nadaju da će biti razumijevanja i za željezničare u Poslovnom Području Mostar, te da će imati iste mogućnosti za liječenje, kao što je slučaj u ostalim Poslovnim područjima ŽFBiH.

''Dakle, jasno je da ŽFBiH ne mogu samostalno riješiti ovaj problem i zato upućujemo ovaj apel nadležnim institucijama u uvjerenju da administrativne procedure ne mogu biti važnije od ljudskog života", navodi se iz ŽFBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close