Fitosanitarni certifikati

Završena provjera o količinama uvoza pojedinih vrsta voća i povrća u Rusiju

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2014. u 14:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja izvršila je brzu provjeru traženih fitosanitarnih certifikata, ustanovila i potvrdila njihovu validnost i ispravnost o pitanju mjesta izdavanja, vrste voća izvoznika iz BiH i uvoznika u Rusku Federaciju, i sve to dostavila Federalnoj službi za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije, u ponedeljak, 24. studenog.

Podaci i informacije o asortimanu i površinama za svaku od naznačenih poljoprivrednih kultura, visini proizvodnje i prosječne prinose po vrstama poljoprivrednih kultura u tekućoj godini zatraženi su od nadležnih entitetskih institucija.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prikupilo je i 24. studenog dostavilo tražene podatke, a Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Odjeljenje za poljoprivredu Brčko Distrikta BiH tražene podatke dostavili su 26. studenog.

Prikupljeni podaci su obrađeni i dostavljeni Federalnoj službi za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije u srijedu 26. studenog, priopćeno je iz Ministrastva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Iz Uprave za fitosanitarni nadzor, kontrolu sjemena i kvalitet zrna pri Federalnoj službi za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije, obratili su se Upravi BiH za zaštitu zdravlja bilja, tražeći informacije o određenim fitosanitarnim certifikatima koji su izdani u BiH kao sastavni dio dokumentacije koji se prilaže uz robu biljnog porijekla u međunarodnoj trgovini (u ovom slučaju jabuke i kruške), i informacije o asortimanu i obujmu određenih vrsta poljoprivrednih proizvoda uzgojenih u BiH u 2014., proizvodnim površinama, kao i prosječnim prinosima uzgajanih poljoprivrednih kultura na cjelokupnoj teritoriji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close