Grant shema

Za izgradnju poduzetničkih zona moguće dobiti grant do 150 000 KM

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2015. u 14:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je javni natječaj za odabir korisnika grant sheme "Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH u cilju podrške poboljšanju poslovne infrastrukture i realizaciji potencijala poduzetničkih zona u svrhu ekonomskog rasta i zapošljavanja na lokanoj razini".

Temeljni ciljevi grant sheme su izgradnja komunalne infrastrukture tamo gdje njen nedostatak predstavlja prepreku razvoju poduzetništva i unaprjeđenje usluga za razvoj poduzetništva kao čimbenika za ekonomski rast na lokalnoj razini, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Korisnici sredstava grant sheme mogu biti jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH, samostalno ili u partnerstvu s drugim (susjednim) jedinicama lokalne samouprave, drugim javnim ustanovama, privatnim ili nevladinim sektorom.

Financijski doprinos po pojedinačnom projektu s kojim se aplicira ne može biti niži od 75 000 maraka niti viši od 150 000 maraka.

Sufinanciranje od strane jedinice lokalne samouprave koja aplicira za bespovratna sredstva iz grant sheme je minimalno 20 posto od ukupne vrijednosti projekta, koja moraju biti osigurana iz vlastitih ili drugih izvora financiranja u vrijeme podnošenja projektnog prijedloga.

Ukupno trajanje projekta ne može prelaziti devet mjeseci od početka njegove realizacije, a realizacija projekta mora biti okončana do kraja rujna 2016. godine.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 15. 9. 2015. godine.
Svi odgovori na pitanja koja mogu biti relevantna i za ostale podnositelje projektnih prijedloga, redovno će se objavljivati na internetskim stranicama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta: www.fmrpo.gov.ba.

Za sve dodatne informacije i pitanja zainteresirani s područja Hercegbosanske županije mogu se javiti u Ured predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, kontakt osobi Ivani Mišković na broja telefona 034 / 200-161, kao i na službeni e-mail [email protected] te u Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije kod Tine Marelje na mail: [email protected], navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close