Izravna linija

Za dva mjeseca iz Beograda za New York prevezeno više od 17.000 putnika

Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2016. u 15:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za dva mjeseca, koliko avion Air Srbije leti izravno za New York iz Beograda, prevezeno je više od 17.000 putnika, a iskorištenost kapaciteta je skoro 80 posto.

"Prevezli smo 17.410 putnika do danas, a iskorištenost kapaciteta je 79,1 posto. Avioni su nam skoro puni, što pokazuje da smo opravdano donijeli odluku o uvođenju izravnog leta", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Air Srbije Siniša Mali.

Rezultati su zadovoljavajući, podvukao je Mali i dodao da se nada kako će se uspjeh zadržati u narednom periodu. "To je važno, jer dovodimo poslovne ljude iz Amerike, kao i turiste i pozicioniramo grad i zemlju kao centar regije", rekao je Mali, prenosi B92.

Ističe da je uvođenje izravne linije Beograd - New York bilo veliki iskorak ne samo za Air Srbiju, već i za Vladu Srbije, jer je Beograd postao jedini grad u regiji koji ima izravne letove za Sjevernu Ameriku nacionalnog avio-prijevoznika.

Izravna linija Beograd - New York službeno je, nakon četvrt stoljeća, otvorena 23. lipnja, kada je sa aerodroma "Nikola Tesla” poletio avion airbus A330, pod oznakom YU500.

Na toj liniji Air Srbija prometuje pet puta tjedno, a letjelica ima 254 mjesta - 236 sjedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis-klasi.

Kopirati
Drag cursor here to close