Regionalni ured

Vućić poručio Googleu: Nemojte više Srbiju voditi pod Hrvatskom

Gospodarstvo / Flash | 24. 01. 2015. u 09:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija u Švicarskoj lobira za širenje kompanije Google na Beograd, nezadovoljna činjenicom da je prodajni ured te tvrtke u Zagrebu, odakle pokriva susjedna tržišta.

Naime, srpski premijer Aleksandar Vučić iskoristio je boravak na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj za susret s Jaredom Cohenom, direktorom kompanije Google Ideas, te ga je pozvao da posjeti Srbiju, razgovarajući s njime o mogućoj suradnji Beograda i internetskog giganta.

Kako piše srpski Blic, Vučić je nezadovoljan činjenicom da Google “na informatičkoj karti svijeta Srbiju vodi pod Hrvatskom, i to već desetljeće’.

Google je, naime, u Zagrebu potkraj 2009. godine otvorio prodajni ured s ciljem jačanja poslovanja u istočnoj i srednjoj Europi, i iz njega pokriva tržišta Srbije i Slovenije.

“Očekujemo Google u Srbiji i mislim da ćemo imati dobrih i važnih sastanaka za budućnost Srbije. To je poruka i važan signal za našu zemlju koliko smo uvaženi i koliko poštuju hrabre reforme koje provodimo. A te reforme će svakako dati rezultat”, izjavio je Vučić, prenosi Jutarnji.hr.

Cohen mu je u Davosu rekao da Google ima urede u zemljama koje podržavaju moderne tehnologije i slobodu izražavanja te je dodao da bi Srbija mogla biti dobar partner za suradnju.

Vučić je istaknuo da je zapošljavanje mladih i investiranje u nove tehnologije jedan od prioriteta njegove vlade.Googleov konkurent Microsoft ima istraživački i razvojni centar u Beogradu koji zapošljava 130 osoba i to je, navodi se, jedan od aduta Srbije.

 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close