Za sada

Vlada i umirovljenici potpisali primirje

Gospodarstvo / Flash | 04. 09. 2015. u 08:12 R,I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici Saveza udruženja umirovljenika FBiH izrazili su zadovoljstvo ishodom današnjeg razgovora s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, tijekom kojeg su usuglašeni detalji teksta Sporazuma o zajedničkoj suradnji na provedbi aktivnosti reforme i financijske konsolidacije sustava mirovinskog i invalidskog osiguranja.

Potpisivanje Sporazuma očekuje se u slijedećih nekoliko dana, nakon što se o njemu izjasne udruge umirovljenika.

Po riječima predstavnika Saveza udruženja penzionera/umirovljenika FBiH, Sporazum je korektan i pokazuje pravac u kojem treba ići u rješavanju problema pripadnika ove populacije i cijelog mirovinsko-invalidskog sustava u Federaciji BiH.

Premijer Novalić još istaknuo opredjeljenje Vlade FBiH da, kroz set zakona iz ove oblasti, budu stabilizirani i povećani prihodi Federalnog zavoda MIO.

Uostalom, dodao je, reforma mirovinsko-invalidskog sustava jedna je od prioritetnih obveza preuzetih Reformskom agendom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila je Odluku kojom je dala suglasnost na Sporazum o zajedničkoj suradnji na provođenju aktivnosti reforme i financijske konsolidacije sustava mirovinskog i invalidskog osiguranja kojim je , uz ostalo, precizirano da se Vlada FBiH obvezuje da će prioritetno usmjeriti aktivnosti na saniranje tekućeg deficita Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, kako bi se mirovine mogle isplaćivati redovitije i u što kraćem roku.

Kopirati
Drag cursor here to close