Mostar

Vlada HNŽ o okolišu, vinu i tržišnoj inspekciji

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2015. u 14:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na danas održanoj 78. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je prijedlog Zakona o tržišnoj inspekciji u HNŽ, koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Također, usvojene su odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan i Odluku o izvršenju Financijskog plana Fonda za zaštitu okoliša HNŽ za 2015. godinu.

Iz resora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja usvojen je Nacrt Prostornog plana područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNŽ „Park prirode Hutovo blato“ za razdoblje od 2013. - 2023. godine.

Vlada je razmotrila i usvojila izvješća Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o planu i realiziranju jesenske sjetve i o berbi grožđa 2014. godine.

U izvješćima se navodi kako je, od ukupno planiranih 1438 ha, zasađeno 1373 ha sjetvene površine. U vinarijama je prerađeno 6280 tona grožđa, a u obiteljskim podrumima između 7000 do 9 000 tona, s tim da će, kako je istaknuto, ovogodišnja berba zbog loše kvalitete grožđa većim dijelom biti usmjerena u proizvodnju rakije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close