Zdravstvo i školstvo

Vlada HBŽ-a kandidirat će 20 objekata za projekte energetske učinkovitosti

Gospodarstvo / Flash | 16. 02. 2016. u 13:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Draško Dalić u ponedjeljak je zajedno sa savjetnicima za gospodarstvo Ivanom Mišković i Zdravkom Markovom, održao sastanak sa savjetnikom u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja Ivanom Topićem.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, Topić je informirao predsjednika Vlade da je u tijeku proces prijava projekata iz područja energetske učinkovitosti, nositelj ovog procesa je Federalno ministarstvo prostornog uređenja, a radi se o kreditnim sredstvima Svjetske banke.

Vlada HBŽ-a bi, prema informacijama savjetnika u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, trebala kandidirati 20 javnih objekata iz sektora zdravstva i školstva.

Glavni kriteriji za odabir objekata bit će broj krajnjih korisnika i uposlenika te što niži razred energetske učinkovitosti.

Za kandidirane objekte Vlada Federacije Bosne i Hercegovine financirat će izradu detaljnog energetskog pregleda (audita), a za 5 objekata financirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close