VT komora

Uvođenje trošarina negativno utjecalo na proizvođače piva

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2016. u 16:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH) sutra će biti predstavljena socio-ekonomska studija utjecaja predloženog povećanja trošarina na bezalkoholna pića, te na proizvodnju piva u BiH.

Grupacija bezalkoholnih pića i voda i Grupacija proizvođača piva VTKBiH je u posljednjih nekoliko mjeseci nadležnim institucijama u BiH, te široj javnosti nastojala da argumentirano predoči analize i stavove gospodarstvenika u vezi sa najavljenim uvođenjem trošarine na bezalkoholna pića i pivo.

''U više navrata smo dostavljali argumente i analize s ciljem skretanja pažnje u kolikoj mjeri bi usvajanje predloženog uvođenja posebne trošarine na pivo i bezalkoholna pića imalo negativan utjecaj na ove dvije gospodarske grane, njihovu konkurentnost, a posljedično i na ekonomski položaj Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz VTKBiH.

Prezentacija će biti prilika da se još jednom predoče stavovi ovih grupacija i uputi apel svim nadležnim institucijama da svoje aktivnosti usmjere ka rasterećenju bh. gospodarstva i podizanju njene konkurentnosti, priopćeno je iz VTKBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close