uspjeh

Uspješna prva godina poslovanja Sika BH d.o.o.

Gospodarstvo / Flash | 10. 10. 2015. u 09:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće SIKA BH d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu je osnovano sredinom prošle godine, mada je Sika na tržištu BiH prisutna više od 20 godina putem različitih Sika kompanija iz okruženja.

Kao što smo prethodno i najavljivali, u ovoj godini smo proširili svoj tim za još dvoje kolega, tako da trenutno imamo osam zaposlenih što je dvostruko više nego na početku. Pored toga, uskoro planiramo i dodatno pojačanje, navodi se u priopćenju Sika BH tima.

''Iako smo sarajevsko skladište napunili tek početkom jeseni prošle godine, uspješno smo sudjelovali u brojnim projektima u 2015. kao npr.: izgradnja autoceste na koridoru 5C, sanacija krova Olimpijske dvorane "Zetra", izgradnja termo elektrane "Stanari", kompletna hidroizolacija unutrašnjih i vanjskih bazena u rezidencijalnom objektu u Trebinju, hidoizolacije ravnih krovova i terasa, te podzemne hidroizolacije mnogih  poslovnih objekata kao npr. firme VOKEL u Vinjanima,  Pharmamed u Travniku, Hotel EDEN Mostar, Hotel Mariott Sarajevo, PC Emporium Banja Luka, itd.'', ističu iz ovog poduzeća.

Sika BH d.o.o. je  u prvih 9 mjeseci 2015 godine poslovala iznad očekivanja, te planira u prvoj poslovnoj godini ostvariti veću prodaju u odnosu na plan i završiti godinu s pozitivnim rezultatom.  Ovim se Sika BH veoma ponosi jer je, u današnje vrijeme rijetkost ostvariti pozitivan rezultat u prvoj godini poslovanja, pogotovo u građevinskom sektoru.

Direktor Sika-e BH, Zoran Iljadica: „U sljedećoj poslovnoj godini očekujemo blagi rast aktivnosti u industriji i građevinarstvu. Unatoč izvrsnim ovogodišnjim rezultatima, Sika BH vjeruje u nastavak ubrzanog rasta i jačanja pozicija na BH tržištu i u 2016. godini.“

Kopirati
Drag cursor here to close