Prosvjedi

Uposlenici ZOI-ja '84 izlaze na ulice - upitna skijaška sezona na Igmanu i Bjelašnici

Gospodarstvo / Flash | 26. 09. 2014. u 20:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uposlenici Županijskog javnog poduzeća ZOI'84 sljedećeg tjednaizlaze na ulice Sarajeva, a nema ni financijskih sredstava za ovogodišnju ski-sezonu na bh. planinama Igmanu i Bjelašnici, kazao je Alija Hodžić, predsjednik Sindikata radnika ZOI-ja '84.

Kako je kazao, nakon današnjeg sastanka koji su održali sa v.d. direktorom poduzeća Džavidom Kurtišajem i s članovima Uprave, uposlenici su donijeli odluku da će u ponedjeljak obavijestiti Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije da će izaći na ulicu.

"Idemo pred zgradu Županije, hodati gradom s natpisima", pojasnio je Hodžić.

Kako kaže, nema sredstava za ovogodišnju ski-sezonu na Igmanu i Bjelašnici.

"Neće je biti. Nema sredstava što znači da će sezona propasti", poručio je Hodžić.

Iako je na Skupštini Sarajevske žušanije odobren kredit od osam milijuna konvertibilnih maraka ovom poduzeću, uposlenici ZOI '84 ne vide pomake kada je u pitanju rješavanje njihovih problema.

Govoreći o današnjem sastanku, Hodžić kaže da ih je direktor informirao da se Nadzorni odbor u više navrata tajno sastajao te da nema informacija o tome što se događalo na tim sastancima.

"Klasične opstrukcije Nadzornog odbora i Skupštine poduzeća ZOI'84. Očito je da se rade opstrukcije da se ne dobije kredit i da uposlenici ne dobiju nijednu plaću. Oni vjerojatno žele da ova firma nestane. Mi smo ogorčeni", pojasnio je Hodžić.

Informirani su, kaže, da se radi na realizaciji dugoročnog kredita od osam milijuna konvertibilnih maraka, ali da nitko ne zna da li će nešto biti od toga.

Hodžić dodaje da su danas dobili obavještenje od Elektrodistribucije da će im u ponedjeljak biti isključena struja.

"Mi smo u generalnom štrajku, ali moramo izaći na ulicu", poručio je Hodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close