Uplaćeno 10 milijuna KM razlike trošarina

Gospodarstvo / Flash | 01. 02. 2015. u 09:32 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobe koje se bave prometom duhana i duhanskih prerađevina u BiH uplatile su na Jedinstveni račun Uprave za neizravno oporezivanje /UNO/ BiH 10 milijuna KM po osnovu razlike trošarine obračunate na popisane zalihe cigareta na kraju prošle godine, potvrdio je Srni glasnogovornik UNO Ratko Kovačević, javlja Srna.

On je naveo da su inspektori UNO sudjelovali u popisu zaliha kod najvećih proizvođača i distributera cigareta u BiH, te da se oni ovih dana nalaze na terenu i vrše provjeru popisa zaliha cigareta i obračuna razlike trošarine i kod ostalih manjih poreskih obveznika koji prometuju cigarete u BiH.

Kovačević je podsjetio da se duhanske prerađevine za koje je plaćena razlika trošarine mogu prodavati do isteka zaliha po novim maloprodajnim cijenama, koje moraju biti istaknute na vidnom mjestu u maloprodajnom objektu.

Sve osobe koje prometuju duhan i duhanske prerađevine u BiH bila su dužna popisati zalihe cigareta i duhana na kraju prošle godine i na zatečene zalihe utvrđene u popisnim listama obračunati trošarinu prema novoj Odluci o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na duhan i duhanske prerađevine za ovu godinu.

Razlika između novoobračunate i već ranije uplaćene trošarine morala je biti uplaćena na Jedinstveni račun UNO zaključno sa 20. siječnjom.

Kopirati
Drag cursor here to close