Šest milijuna

Trebinje se zadužuje da vrati dugove

Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2017. u 13:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Trebinje će se kreditno zadužiti za 6.340.000 KM da bi pokrio naslijeđeni dug, odlučili su danas vijećnici Skupštine grada Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istaknuo je da je ovaj kredit namijenjen isključivo nametima naslijeđenim od prethodne vlasti koji se odnose na nepokriveni deficit i prenesene obaveze.

Petrović je naveo da ima oko 200 adresa privatnih osoba, državnih ustanova i poduzetnika kojima se duguje 2.357.000 KM, napominjući da novca na računu nema, a da je prethodna vlast "ostavila nekom drugom da to plaća".

"Iz kreditnog zaduženja je potrebno platiti regres, topli obrok i 20 posto plaće za prosinac, jer ne možemo sredstva iz proračuna za 2017. godinu trošiti na rashode koji su nam ostavljeni iz 2016. godine", rekao je Petrović, navodeći da je prethodna vlast ostavila projektiran rebalans proračuna, iz koga nisu mogli radnicima isplatiti te obaveze, piše Srna.

On je istaknuo da je upravo za neregularnost rada tijekom četvorogodišnjeg mandata podnesena prijava protiv bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića.

Petrović je napomenuo da za četiri godine nije riješena nijedna presuda, nijedan predmet, te da prethodna vlast nije uspjela riješiti imovinskopravne odnose za 1.000 metara kvadratnih zemlje na obilaznici, što se radi ovih dana.

Kopirati
Drag cursor here to close