9 obavijesnih ploča

Tomislavgrad: U tri naselja postavljena turistička signalizacija

Gospodarstvo / Flash | 01. 10. 2014. u 17:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izrade prometnog elaborata za postavljanje turističke signalizacije, te ishodovanja potrebnih suglasnosti od nadležnih tijela, kroz projekt u suradnji sa partnerima, na lokacijama tomislavgradskih naselja Sarajlije, Letka i Kuk jučer je postavljena smeđa turistička signalizacija koja upućuje na njihove kulturno - povijesne spomenike i lokalitete.

Inicijator postavljanja turističke signalizacije kroz navedena mjesta je Vijeće mladih općine Tomislavgrad odnosno Ivana Mašić, kandidatkinja HDZ-a BiH za Skupštinu Hercegbosanske županije na predstojećim Općim izborima.

Ona je kazala da je cilj postavljanja navedene signalizacije uputiti vozača, odnosno turista prema kulturno - povijesnim spomenicima i lokalitetima na tom području.

Postavljeno je 9 obavijesnih ploča formata 90 x 30 cm a isto tako je postavljena i jedna ploča formata 117 x 95 cm s prikazom lokaliteta, tekstualnim informacijama na hrvatskom i njemačkom jeziku koje upućuju vozače da ostanu na pravom putu.

Obavijesne ploče su postavljene uz lokalne prometnice u spomenutim naseljima, uz mjesta kao što su crkva na Širokovcu, groblja, gradina i nekropole i dr.

"Postavljanje turističke signalizacije doprinijeti će povećanju javne svijesti o razvijanju turističke ponude našeg kraja te će utjecati na povećanje turističkog prometa, na dolaske, potrošnju, podizanje kvalitete života i općenito povećanja atraktivnosti područja sela ispod Ljubuše“, kazala je Mašić.

Kopirati
Drag cursor here to close