Regulatorna komisija

Suspendirana Odluka: Nema poskupljenja struje u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 30. 06. 2015. u 14:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RS) danas je na izvanrednoj sjednici u Trebinju odlučila suspendirati, tj. odgoditi od izvršenja ranije odluke i rješenja o poskupljenju struje u RS-u.

Odluka je suspendirana do tumačenja nadležnih da je ova komisija mogla donijeti odluku o poskupljenju struje, ako je većina njenih članova u tehničkom mandatu.

''Budući da u propisima kojim se definira rad Regulatorne komisije nije precizno propisan način rada Regulatorne komisije u situaciji kada većini članova komisije istekne mandat, a nadležni organ nije donio odluku o imenovanju, Regulatorna komisija je, istovremeno, zatražila od nadležnih institucija tumačenje zakonskih odredbi o ovom pitanju'', potvrdili su iz Regulatorne komisije.

Podsjećanja radi, Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske 11. lipnja je donijela odluku prema kojoj je od 1. srpnja predviđeno prosječno poskupljenje struje za kupce u sustavu javne opskrbe od 8,1 posto, a prosječno povećanje cijena za kupce iz kategorije domaćinstva iznosilo bi 9,4 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close