Starine

Stranci sve više kupuju stare kuće oko Trebinja

Gospodarstvo / Flash | 01. 09. 2015. u 07:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme u Trebinju vlada prava pomama za starim, kamenim kućama, za koje su najviše zainteresirani investitori iz zapadne Europe. Trgovci nekretninama kažu da ruine ovog ljeta najviše kupuju Česi, koji su samo tijekom kolovoza pokupovali nekoliko starih kuća u prigradskom naselju Pridvorci i prema najavama još će investirati, pišu "Nezavisne novine".

Vlasnik i direktor agencije "Tviko" Vaso Milić precizira da su prije nekoliko dana prodali bračnom paru iz Češke tri stare kuće, a traže i četvrtu, koje planiraju renovirati i za početak iznajmljivati svojim prijateljima.

Milić, međutim, navodi da Česi imaju u planu bavljenje etno-turizmom i da je veliki broj njih zainteresiran za ovu vrstu kupovine, tim prije što su naišli na razumijevanje u Odjelu za urbanizam grada Trebinja, gdje su sve dokumente završili za dvadesetak dana.

Tvrdi da su inozemnim kupcima najinteresantnija mjesta u okolini Trebinja, a glavni razlog interesiranja Europljana za taj dio BiH je, smatra, blizina Dubrovnika i Herceg Novog, ali i zdrava klima i voda.

Milić tvrdi i da bi, s obzirom na veliku zainteresiranost za kupovinu, obrt kapitala ove vrste u Trebinju bio svake godine milijunski da je Bosna i Hercegovina sklopila sporazum o trgovini s europskim zemljama, što koči dolazak investitora, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close