Brze ceste

Stranci će moći graditi ceste u Hercegovini

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2016. u 14:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je danas s direktorom Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem o realizaciji projekata izgradnje koridora Vc i brzih cesta u FBiH.

Planirane investicije u izgradnju autoputova i brzih cesta ukupne dužine od 800 km se procjenjuju na sedam milijardi eura, a trenutno je realizirano 100 km planirane putne infrastrukture, čime se pruža mogućnost stranim investitorima da sudjeluju u realizaciji ovih projekata.

Među prioritetima u izgradnji koridora Vc su dionice Tunel Prenj, Prenj-Mostar sjever i Mostar sjever-Mostar jug, ukupne vrijednosti oko 500 milijuna eura, a za koje se natječaji očekuju početkom 2017. godine.

Pored toga stranim investitorima se nudi i mogućnost sudjelovanja u već pripremljenom projektu izgradnje brze ceste Lašva - Nević-Polje - Travnik u vrijednosti od 218 milijuna eura, koji će biti realiziran putem modela koncesije.

Direktor Milinić je istaknuo važnost suradnje FIPA-e i Autocesta FBiH u pružanju adekvatnih informacija stranim investitorima koji su već iskazali ozbiljan interes za investiranje u projekte izgradnje autoputova i brzih cesta, priopćeno je iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close