Tuzla

S računa sirotinje žele namiriti dugovanja radnicima

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2015. u 11:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 200 nezadovoljnih radnika iz 12 propalih firmi s područja Tuzle i Tuzlanske županije okupilo se u srijedu jutro pred zgradom pravosudnih institucija.

''Ovo je postala tradicija i nastavljamo vršiti pritisak na Tužiteljstvo. Čuli smo informaciju da će biti podignuta optužnica za gospodarski kriminal u Diti, što nam je drago'', rekao je izjavi Agenciji Fena predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzlanske županije Sakib Kopić.

Ističe kako netko konačno mora odgovarati za to što su ove firme "sahranjene i uništene".

Navodi također kako su saznali da je, kako je ustvrdio, Vlada Tuzlanske županije sredstva, koja su doznačena za tvornicu obuće Aida, Ditu, Konjuh i Livnicu, skinula s pozicije socijalno najugroženijih kategorija.

''Znači, od jednih siromašnijih oni su dali drugima kako bi sačuvali kakav takav socijalni mir. Sad Vlada Tuzlanske županije duguje socijalno ugroženima čitavih sedam tranši'', kazao je Kopić.

Kada je u pitanju pet firmi, Gredelj, Poliolchem, Hotel Tuzla, Tuzla putevi, Guming, Borac iz Banovića, koje nisu dobile socijalnu pomoć, Kopić kaže kako je ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak izjavila da i ta poduzeća imaju pravo na novac.

''Mi ćemo provjeriti je li to točno. Vjerujte da i ovima koji su dobili pomoć ne bi bilo drago da dobiju sredstva od socijalno još ugroženijih'', naglašava predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close