Embargo

Rusija udara i na Crnu Goru

Gospodarstvo / Flash | 04. 08. 2015. u 20:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev naložio je da se razmotri pitanje proširenja popisa zemalja kojima će biti uvedene ruske kontrasankcije.

Izjavio je kako se vlada može obratiti predsjedniku države Vladimiru Putinu sa zahtjevom da proširi popis zemalja kojima se uvodi prehrambeni embargo, prenose ruski mediji.

Prema njegovim riječima, to može pogoditi nekoliko zemalja koje su podržale sankcije protiv Rusije, ali kojima nisu uvedene ruske kontrasankcije.

Tanjug podsjeća kako se prošlog tjedna šest zemalja Europe - Crna Gora, Albanija, Island, Lihtenštajn, Norveška i Ukrajina - pridružilo produžetku sankcija EU protiv Rusije.

Tajnik za medije šefa države Dmitrij Peskov je izrazio uvjerenje da će predsjednik Rusije Vladimir Putin podržati prijedlog premijera Dmitrija Medvedeva za proširenje popisa zemalja kojima će biti uveden prehrambeni embargo.

"Mogu s velikom sigurnošću pretpostaviti da je ovdje osnovni princip - princip reciprociteta", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje hoće li šef države podržati zahtjev vlade o proširenju popisa zemalja na koje će odnositi uzvratne mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close