Konjic

Rafting: Neretvom se spustilo 30.000 turista

Gospodarstvo / Flash | 26. 08. 2015. u 11:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U raftingu na Neretvi ove godine uživalo blizu 30.000 turista iz cijelog svijeta'', izjavio je Sanjin Bubalo iz agencije Visit Konjic te dodaje kako, zbog lijepog vremena, nije bilo prekida sezone.

''Sezona je startala 1. ožujka i trajat će i sljedeći mjesec. Vrijeme nas je odlično poslužilo, tako da je rafting sezona konstantno radila, a broj turista se stalno povećavao. Najveći broj turista dolazi iz arapskih zemalja, odnosno Katara, Kuvajta, Bahreina i Emirata. Imali smo i goste iz Australije, Amerike, Kanade, Njemačke, Austrije, Švicarske te iz regije, posebno iz Slovenije. Slovenci obilaze Titov bunker, a usput se okušaju i u raftingu'', rekao je Dnevnom avazu Bubalo, ističući da u ovom području djeluje oko 15 registriranih rafting klubova, ali i veliki broj onih koji nisu registrirani.

Rafting na Neretvi, smatraju u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanske županije, najveća je turistička atrakcija u BiH kad je u pitanju ovaj vid avanturističkog turizma.

''Raduje nas što ljudi koji se bave raftingom iz godine u godinu sve više povećavaju ponudu i povezuju se s raznim agencijama u Mostaru i Hrvatskoj. Rafting je sadržaj koji na ovom našem kompletnom prostoru daje poseban doživljaj i ugođaj. Turisti koji nam dolaze jednostavno žele provesti jedan dan i na raftingu pa se na ovaj način produžuje sam boravak turista u Hercegovini'', rekao je Avazu Semir Temim, zamjenik direktora TZ HNŽ-a.

We had a great time with friends from Slovenia. Welcome to Konjic, explore this beautiful town on Neretva river! :)Agency "Visit Konjic"+387 61 072 027www.visitkonjic.com

Posted by Visit Konjic on Friday, August 21, 2015

Osim raftinga na Neretvi, u HNŽ je popularan i kanu safari na Trebižatu i Buni.

''Mi u Turističkoj zajednici ćemo nastojati da objedinimo sve to i povećamo ponudu kad je u pitanju ovaj vid turizma'', rekao je Temim.

Kopirati
Drag cursor here to close