Trakavica se nastavlja

Radnici prenoćili pred tvrtkom: Lijanovići odnijeli računala i papire

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2014. u 12:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ponedjeljka bivši radnici, kako oni tvrde, tvrtke Lijanovići prosvjeduju u tri smjene ispred sjedišta posrnulog giganta mesne industrije na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu.

Još jučer su u izjavi za Bljesak.info kazali da planiraju podići šator kako bi im lakše bilo podnijeti kišu i hladnoću, no upravo ih je kiša danas spriječila u postavljanju istog pa su se radnici sklonili pod nadstrešnicu bivšeg diskonta tvrtke Lijanovići.

U tri smjene po 30-ak radnika se izmjenjuje te su poručili da neće odustati sve dok im se ne isplate njihove zaslužene plaće. I jučer su brojni radnici istaknuli da ne žele praviti probleme i da se neće niti u jednom trenutku nasilno ponašati, no isto tako odlučni su u namjeri da do kraja ishoduju svoja potraživanja.

Dopredsjednik Narodne stranke Radom za Boljitak i jedan od vlasnika tvrtke Lijanovići Jerko Ivanković Lijanović jučer je opet ponovio kako to nisu radnici tvrtke Lijanovići i da bi im se on rado pridružio u prosvjedu.

Jerko Ivanković Lijanović i danas se oglasio priopćenjem za javnost u kojem opet optužuje Upravu za neizravno poporezivanje da je nezakonito blokirala tvrtku

”Dosta je nama njegovih laži, na to smo naviknuli godinama. Nadamo se kako će odgovarati za sve loše što je nanio nama i našim obiteljima koje su radi njega ostale bez kruha,” komentirali su izjavu Jerke Ivankovića Lijanovića ogorčeni radnici.

Svi ulazi u zgradu tvrtke Lijanovići i dalje su zatvoreni, dotični Turčin Sadik nije se niti danas pojavio na Visokoj Glavici, kao niti jučer kada je imao dogovoren sastanak u 9:00 sati, a kako doznaje Bljesak.info on se trenutno nalazi u Mostaru.

Danas su u jednom trenutku tri osobe iznijele računala i papire iz tvrtke Lijanovići, što su prosvjednici popratili zvižducima i povicima.

Kopirati
Drag cursor here to close