pogrešna adresa

Radnici Feroelektra čekali ministra koji ne smije doći

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2014. u 09:53 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa radnika poduzeća Feroelektro d.d. Sarajevo okupila se jutros ispred zgrade Vlade Federacije BiH da bi ukazali na niz nepravilnosti u tom poduzeću.

U Feroelektru su, kako navode, duže vrijeme ugrožena opća prava radnika, a tu se podrazumijeva i 29 neisplaćenih plaća, nemogućnost liječenja te imovina poduzeća.

Predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić novinarima je kazao da zahtijevaju sastanak s federalnim ministrom trgovine Miloradom Bahiljem.

''Od njega zahtijevamo da nas primi, što je i obećao, ali nikako da potvrdi taj sastanak'', rekao je Smajić.

Na prosvjedu se okupilo oko 20-ak radnika, a o nastavku aktivnosti će odlučiti u tijeku dana, u zavisnosti od toga hoće li ih itko iz Vlade primiti na sastanak.

No, radnici su uzalud čekali ministra trgovine Milorada Bahilja jer mu je zabranjeno kretanje i napuštanje Mostara kao mjesta prebivališta zbog procesa u predmetu "Brend".

Bahilj je u tom predmetu, zajedno s potpredsjednikom Vlade FBiH Jerkom Ivankovićem Lijanovićem, jedan od optuženih koji se brane sa slobode.

"Ministar Bahilj može doći samo na poziv premijera, kojeg danas nema. Mi smo tako opet ostavljeni i prepušteni sami sebi", rekao je novinarima predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić.

Kopirati
Drag cursor here to close