Koridor 5C

'Provozajte se' autocestom kroz Hercegovinu

Gospodarstvo / Flash | 15. 09. 2014. u 11:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dionica koridora 5C od Međugorja do Graničnog prijelaza Bijača bit će otvorena u utorak, 16. rujna.

Na svečanosti otvaranja, u 19 sati, nazočnima će se obratiti direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić.

Kako su naveli iz Javnog poduzeća Autoceste FBiH predviđen je i obilazak ove dionice za novinare istoga dana, od 16 do 18 sati.

 

‘’Značaj ove poddionice je doista velik jer su ovo prvi kilometri autoceste u ovom dijelu BIH i ono najvažnije - prvo povezivanje BIH sa europskom mrežom autoputeva. Radovi na ovoj poddionici su trajali pune 2 godine i ukupna vrijednost projekta je preko 80 milijuna eura. U ovaj iznos ulaze i radovi na regionalnoj cesti za Ljubuški, te planirani radovi koji kreću za 10-ak dana a odnose se na rekonstrukciju regionalne ceste od Čitluka prema Čapljini“, kazao je Ensad Karić direktor JP Autoceste FBIH koji su i financijeri ovog projekta, zajedno sa Europskom bankom za obnovu i razvoj.

''Radovi su započeli u lipnju 2012., a trasa se financirala kreditom EBRD-a u iznosu 62 milijuna eura. Radove su izvodili češki JV OHL ŽS i Niskogradnja Laktaši", rekao je za Bljesak.info Antonio Križanac, regionalni šef projekta JP Autoceste FBiH na dionici Počitelj – Bijača i dodao kako se od spomenute dionice vodopad Kravica nalazi na udaljenosti od samo pola kilometra.

Prema njegovim riječima, na ovoj poddionici Koridora 5C, dugoj pet kilometara, izgrađena su četiri značajna objekta - dva mosta Studenčica i Trebižat, jedan vijaduk Pavlovići i tunel Bijela Vlaka.

Kopirati
Drag cursor here to close