Volje nema

Priča o mostarskom 'Starom': Nepostojanje vijeća je samo izgovor za nerad

Gospodarstvo / Flash | 12. 02. 2016. u 11:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nepostojanje gradskog Vijeća nema nikakve veze s uklanjanjem bespravnih objekata. To je samo izgovor za nerad inspekcije'', kaže za Bljesak.info izvor blizak nekadašnjem Gradskom Vijeću Grada Mostara.

Bespravnu gradnju uklanja inspekcija sukladno Zakonu o gradnji u HNŽ, po Članku 75., kao i po Federalnom zakonu o inspekcijama.

Bespravni objekti, tvrdi naš izvor, mogu se ukloniti zakonito za mjesec dana, ako ima volje.

Naime, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo izjavio je jučer za Bljesak.info kako ''Staro Veleževo'' nije obuhvaćeno Planom demolicije te da se po tom pitanju ne može učiniti ništa jer ne postoji Gradsko vijeće.

''Zavod radi na Regulacijskom planu 'Starog Veleževog igrališta' kojim će se izdefinirati svi objekti koji su narušili ambijente cjeline. No, on se ne može provesti dok se Gradsko vijeće ne konstruira'', rekao je Bubalo i dodao kako Plan mora proći svoje faze javne rasprave i usvajanja na Vijeću.

No, za definiranje objekata koji nemaju potrebne papire i koji narušavaju ambijent cjeline, inspekciji ne treba odluka Vijeća koje ne postoji, nego uvid u dokumentaciju vlasnika objekata za koje se sumnja da su nelegalni.

Podsjećamo, nedavno je prašinu s mostarskom inspekcijom digao i slučaj panoa jer je žalba odbijena uz obrazloženje da se na izgradnju nije žalio vlasnik parcele. 

Kopirati
Drag cursor here to close