Poljoprivrednici

Poticaji čekaju provjeru Lijanovića

Gospodarstvo / Flash | 28. 08. 2015. u 10:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine priopćilo je kako su dobili obećanje da će poljoprivrednici dobiti poticaj iz 2014. godine tijekom rujna ove godine, a prioritet u isplati imat će proizvođači koji se bave uzgojem ovaca i koza.

Udruženje dodaje kako su imali niz sastanaka i konsultacija s ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Šemsudinom Dedićem, te predstavnicima inspekcijskih organa koji vrše kontrolu ispravnosti poljoprivrednika -aplikanata za poticaj određenih proizvodnji.

''Pozivamo proizvođače ovaca i koza na razumijevanje i strpljenje, jer ima puno nepravilnosti koje Ministarstvo nastoji ispraviti, te da se ne plaše da će biti uskraćeni za ono što im pripada ukoliko su ispravni u svojoj oblasti proizvodnje'', navodi u priopćenju predsjednik UPFBiH Nedžad Bićo.

Inače, Federalna vlada upoznala se s Izvještajem Radne grupe o izvršenoj kontroli pojedinih rješenja donesenih na osnovu Javnog poziva za dodjelu novčanih sredstava za realizaciju zahtjeva u okviru modela ruralnog razvoja - kapitalna ulaganja i investicije, te se upoznala s Informacijom Komisije za ruralni razvoj od 22. lipnja 2015. godine i njenom dopunom od 1. srpnja 2015. godine.

Vlada je zadužila nadležne istražne i inspekcijske organe Federacije BiH da, u skladu sa svojim nadležnostima, ispitaju navode i poduzmu mjere na osnovu Izvještaja Radne grupe i Izvještaja o reviziji financijskih izvještaja Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na dan 31. prosinca 2012. godine.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da formira novu Komisiju za ruralni razvoj koja će izvršiti primopredaju zaprimljene dokumentacije i predmeta, obraditi preostalih 420 nerealiziranih zahtjeva po osnovu Javnog poziva i predložiti Vladi Federacije BiH način njihovog rješavanja.

Zadužena je Federalna uprava za inspekcijske poslove da nastavi kontrole dodijeljenih sredstava i njihovog namjenskog korištenja, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close