Traktori

Poljoprivrednici blokirali Posavinu

Gospodarstvo / Flash | 27. 07. 2015. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 300 poljoprivrednika iz Posavine blokiralo je prometnice u Orašju, Domaljevcu i Odžaku.

Traktorima su blokirali i granični prijelaz u Orašju. K općini Domaljevac blokiran je magistralni put prema Šamcu te put iz Odžaka prema Modriči.

kako je objavila BHRT, prethodno se kod stadiona u Orašju okupilo se sedamdesetak traktora i stotinjak poljoprivrednih proizvođača.

U Domaljevcu je stacionirano dvadesetak traktora i pedesetak proizvođača, dok je u Odžaku stacionirano tridesetak traktora i šezdesetak poljoprivrednih proizvođača.

Oni na tri lokacije blokiraju prilaze graničnom prijelazu Orašje, magistralnu cestu u Domaljevcu i južnom ulazu u Odžak.

Njihovi zahtjevi su početak isplate poticaja za 2014. godinu, rješenje za poticaje iz 2012. i naknadu šteta od poplava i početak ispravljanja Programa poticaja za 2015. godinu u dijelu poticaja za ratarsku proizvodnju.

Odluka o protestima donesena je na sastanku Upravnog odbora Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača, a razlog je kašnjenje uplate poticaja iz 2012. godine.

Predstavnici Saveza će iščekivati službeni pisani odgovor iz federalnog Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i odgovore na pitanja.

Ukoliko poljoprivrednici budu zadovoljni odgovorima iz Sarajeva, traktori će biti povučeni. U protivnom, nastavit će štrajk.

Kopirati
Drag cursor here to close