FDS

Pojašnjenje za potrošače duhanskih proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 20. 03. 2015. u 08:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stupanjem  na snagu Zakona o trošarinama BiH u srpnju 2009. godine došlo je do značajnog povećanja maloprodajnih cijena duhanskih proizvoda. I tada smo, a i danas tvrdimo da nije bilo potrebe za tako drastičnim povećanjem stopa poreza u kratkom vremenskom razdoblju uvažavajući tešku ekonomsku situaciju u BiH i realan pad kupovne moći potrošača.

Kao društveno  odgovorna kompanija FDS d.d. koja je uvijek u prvi plan stavljala interese svojih cijenjenih kupaca, uvijek smo vodili računa da u potpunosti poštujemo zakonske odredbe u pogledu  visine poreza, a da istovremeno  ponudimo kupcima kvalitetan proizvod po što je moguće povoljnijoj cijeni.

Nažalost, dio javnosti nije dobro informiran o strukturi maloprodajne cijene duhanskih  proizvoda, te Vam želimo na slikovit način prikazati istu.

Iz priloženog je jasno vidljivo da porez na proizvode (trošarine i PDV) najznačajnije sudjeluje u maloprodajnoj cijeni proizvoda jer isti kod cigareta iznosi 88%, a kod rezanih duhana 81%.

Nadamo se da je ovo priopćenje dalo jasniju sliku o tome što utječe na formiranje visine maloprodajnih cijena duhanskih proizvoda, te da će eliminirati tendenciozne informacije i mišljenje da su proizvođači duhanskih prerađevina  "krivci" za visoke cijene istih.

Istovremeno, još jednom, izražavamo duboku  zahvalnost našim cijenjenim potrošačima  uz čiju vjernost Fabrika duhana Sarajevo i dalje zauzima lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close