Središte grada

Pogledajte detalje nove tržnice u Livnu vrijedne 1,7 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2016. u 06:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Livno raspisala je javni poziv za Izvođenje radova na izgradnji Gradske tržnice u Livnu. Vrijednost ugovora je 1.730.000 KM, a rok za primanje ponuda/zahtjeva za sudjelovanje u javnom pozivu je 19. svibanj.2016. godine.

Kako se ističe na stranicama Ecoplana Mostar, koji je izradio Idejni projekt gradske tržnice u Livnu kao natječajni projekt 2014. godine, on predstavlja regeneraciju prostora smještenog u središnjoj gradskoj zoni.

Dalje se napominje kako je postojeća namjena prostora također i trgovačka, ali svojim kapacitetom i kvalitetom ne može zadovoljiti potrebe korisnika.

''Idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika te da se uvelike poboljša kvaliteta tretiranog prostora, a samim time i okruženja. Cilj projekta bio je osmisliti prostor tako da se pored njegove osnovne namjene, one trgovačke koja je proizišla iz projektnog zadatka, prostoru daju i drugi sadržaji koji će imati direktni utjecaj na zatečeni prostor.

Pored tržnice otvorenog i zatvorenog tipa, planira se formiranje parka sa zelenilom, popločanjem i prostorom za spomenik. Park je okružen postojećim prizemnim objektima kojima se mijenja namjena u uslužne sa prostorima za sjedenje na otvorenom.

Interijer prodajnog prostora nosi arhitektonsku priču koja je koncipirana u dvije razine. Prvu prizemnu razinu čine prodajni prostori sa fiksnim stolovima za prodaju, dok je druga razina namijenjena održavanju raznih priredbi, degustacija  i sajmova sa pripadajućim caffeom i vertikalnim komunikacijama.

Cijeli prostor koncipiran je tako da se omogućuje nesmetan pristup osobama sa invaliditetom. Zadovoljeni su i svi uvjeti po broju parking prostora namjenjenih kako korisnicima ovog prostora, tako i stanarima okolnih objekata'', navedeno je na web stranici Ecoplana Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close