Bez odgovora

Plan demolicije ne ide po planu: Ruše se objekti bez najave

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2015. u 14:57 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivnosti na uklanjanju nelegalno izgrađenih objekata u užem gradskom području su počele a Plan demolicije objavljen jučer, ne ide po planu jer vlasnici pojedinih objekata tvrde da nisu na popisu za rušenje, a da radnici dolaze s tim ciljem.

''Ne nalazimo se na popisu objekata koji su planirani za uklanjanje, ali su danas došli radnici s namjerom da nam isključe struju i vodu i kako su rekli, pripreme naš objekt za rušenje'', priča za Bljesak.info ogorčena Nives Ćorić, čiji je krojački salon smješten u ulici fra Didaka Buntića.

Ćorić govori kako su i objekti koje se nalaze pored njezinog salona danas suočeni s istom sudbinom te, kako im na upit za bilo kakvim dozvolama, nije dana nikakva informacija.

''Tražili smo neke dozvole ili papire i pokušali im objasniti kako naši objekti nisu u ovom planu za demoliciju no nitko nije htio ništa čuti, niti predočiti bilo kakvu potvrdu koja bi trebala stajati iza ovih rušenja'', govori Ćorić i ističe kako su pokušali i kontaktirati nekog od nadležnih u Gradu Mostaru ali bezuspješno.

Po planu i programu od 1999. godine vlasnici pojedinih objekata u ulici fra Didaka Buntića su Gradu plaćali najam za korištenje prostora, no to je, kako nam objašnjava Ćorić trajalo do 2008. kad se uspostavilo da takav program nije legalan.

''U planu iz 1999. godine naših objekata na ovom prostoru nema nikako. Izgleda, kako su nam naveli, da će se oni sad ponovno voditi po tom planu, no tad su nam rekli kako ćemo u slučaju da dođe do nekih promjena biti pravovremeno obaviješteni tj. da ćemo se moći iseliti. Mi nismo dobili ništa od tog, samo nam je rečeno da se moramo tomu prilagoditi, ništa nam nije ponuđeno'', govori Čorić i ističe kako radnici danas nisu uspjeli isključiti struju i vodu no s istom namjerom  dolaze naredni dan.

U potrazi za informacijom kontaktirali smo Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara no zasad još nismo dobili odgovor na traženi upit.

Podsjećamo, uklanjanje bespravnih objekata započelo je u četvrtak, 4. studenoga na području gdje se izvode radovi na postavljanju kolektora, te će se kako je ranije navedeno uklanjati bespravni objekti na potezu od Trga Tihomira Mišića, duž Ulice fra Didaka Buntića, do Franjevačke ulice.

Grad Mostar | PLAN DEMOLICIJE - Službene stranice Grada Mostara

Kopirati
Drag cursor here to close