450 MW

Otvorene ponude za izgradnju Bloka 7 u TE Tuzla

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2014. u 14:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Javnom poduzeću Elektroprivreda BiH 17. travnja provedena je procedura otvaranja konačnih ponuda kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7 - 450 MW u TE "Tuzla".

Kvalificirane su kompanije Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan i China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.

Prilikom procedure otvaranja ponuda ustanovljeno je da je validnu ponudu dostavila kompanija Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.

Umjesto ponude, firma Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan dostavila je izjavu u kojoj navodi da zbog političke situacije u BiH, nije u poziciji da osigura vlastito sudjelovanje u financiranju i da suglasno tome nije u mogućnosti da dostavi konačnu ponudu.

Nakon analize Stručnog tima, ponuda koju je za izgradnju Bloka 7 u TE "Tuzla" dostavila Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute bit će proslijeđena na dalju ocjenu i postupanje prema Upravi, Nadzornom odboru i Skupštini JP Elektroprivreda BiH, priopćeno je iz te kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close