Nedopustivo ponašanje

Osuda napada nezadovoljnog kupca online proizvoda na dostavljača EuroExpressa

Gospodarstvo / Flash | 02. 07. 2015. u 07:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz kompanije EuroExpress brza pošta reagirali su nakon nedavnog fizičkog napada na njihovog dostavljača prilikom dostavljanja paketa. 

EuroExpress brza pošta: Naši dostavljači nisu prodavači online proizvoda

Stav uprave kompanije jeste da fizičko nasilje i maltretiranje, koje je izvršeno nad dostavljačem, apsolutno nedopustivo, bez obzira na okolnosti koje su uvjetovale nezadovoljstvo primaoca paketa točnije kupca online proizvoda. Dostavljač je na apsolutno profesionalan način obavljao svoj posao, a verbalni napad kupca je prerastao u fizički koji je uzrokovao teže tjelesne ozlijede dostavljača, ističu iz EuroExpressa.

Iz navedenih razloga iz EuroExpressa apeliraju na fizičke i pravne osobe da dodatno obrate pažnju na vjerodostojnost internet servisa preko kojeg vrše kupovinu i/ili na poslovnost online prodavca, ali i da razumiju ulogu i ograničenja koje dostavljači imaju prilikom ovakvih dostava.

Ističu da svjetski trend online kupovine koji donosi brojne pogodnosti i udobnost kupovine iz vlastitog doma, istovremeno otvara i prostor u kojem se događaju zloupotrebe povjerenja potrošača kao i raznovrsne prevare.

Navode da je vrlo važno da se svi kupci online proizvoda veoma pažljivo upoznaju s uvjetima online prodaje, da od prodavca traže sva dodatna objašnjenja mogućnosti povrata/zamjene kupljenog proizvoda i sl. Posebno koristan alat kojim se građani i svi potrošači mogu koristiti jeste da od prodavca online proizvoda zahtijevaju da prilikom slanja paketa označi kako se isti može otvoriti prije preuzimanja, kako bi se kupac uvjerio u ispravnost pošiljke. 

Izričita je odgovornost prodavca za sadržaj paketa koji šalje, te svako izbjegavanje kontakta ili suglasnosti za otvaranje paketa, jasan je znak upozorenja.

Ono što je bitno istaknuti jeste da dostavljači kompanije EuroExpress brza pošta ne mogu ni na koji način da odgovaraju za sadržaj pošiljke, s obzirom na to da oni kao ni bilo tko od zaposlenih nemaju uvida u isti. Treba navesti i da u kompaniji postoji efikasan sustav kontrole rada kurira i upravljanja pošiljkama, te da u tom smislu nisu moguće interne zloupotrebe, navode iz ove kompanije. 

Posao dostavljača jeste da dostavi preuzeti paket/pošiljku do navedene adrese, te kako u tom postupku poštuje procedure kompanije i uvjete poslovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close