Sjednica u Mostaru

Održana skupština Elektroprivrede HZHB

Gospodarstvo / Flash | 01. 09. 2015. u 10:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu JP "Elektroprivreda" HZ HB d.d. Mostar jučer je održana 25. skupština Društva, priopćeno je danas iz tog poduzeća.

Izvršni direktor za pravne poslove Mate Pavković upozorio je, prije početka sjednice, na činjenicu kako je održavanje skupštine u suprotnosti sa zakonskim propisima koji uređuju pitanje poslovanja i upravljanja gospodarskim društvima, te istaknuo kako bi se donošenjem i provedbom nezakonitih odluka učinila nepopravljiva šteta tom društvu. Predstavnici malih dioničara također su istaknuli ovaj prigovor.

Skupština je, kako se navodi, većinom glasova zbog isteka mandata po drugi put razriješila članove NO-a i to Marinka Ivankovića, Midhata Arpadžića, Ervina Vrdoljaka, Antu Kolobarića i Matu Križanca, a na ovu odluku uložen je prigovor.

Skupština je većinom glasova također po drugi put imenovala vršitelje dužnosti članova ovoga tijela na razdoblje do tri mjeseca. Novoimenovani v.d. članova Nadzornoga odbora JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar su: Ivo Vincetić, Midhat Arpadžić, Karmela Miletić, Ivanka Galić, Ivica Krivić i Ilija Đolo. Na ovu odluku uložen je prigovor.

Skupština je donijela odluku o razrješenju Uprave Društva s obrazloženjem kako na sjednici Skupštine održanoj 29.6.2015. godine nije usvojeno Godišnje izvješće Društva za 2015. godinu. Skupština je donijela ovu odluku iako je Općinski sud u Sarajevu donio mjeru osiguranja i zabranio provedbu svih odluka s ove Skupštine. Na ovu odluku također je uložen prigovor.

Skupština je donijela odluku o izmjenama i dopunama Statuta JP "Elektroprivreda" Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar i na ovu odluku uložen je prigovor, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close