Agencija Stari grad

Nove kamere u Starom gradu

Gospodarstvo / Posao | 04. 05. 2017. u 09:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Starom gradu u Mostaru bit će postavljene četiri nove kamere za video nadzor. Naime, agencija ''Stari grad'' pokrenula je postupak konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za nabavku usluge ''Video nadzor u Starom grad''.

Kako je navedeno agencija ''Stari grad'' posjeduje rješenja za instalaciju video nadzora u Starom gradu, Mostar izdano od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Nadogradnja sustava

Miralem Fajić direktor agencije ''Stari grad'' nam je rekao kako se radi o nadogradnji već postojećeg video sustava.

''Nabavka nove četiri kamere je dogradnja već postojećeg video sustava koji je postavljen u zadnje dvije kamere. Tad je postavljeno deset kamera'', rekao je za Bljesak.info Fajić.

Dvije kamere bi trebale biti postavljene u Onešćukovoj ulici, te po jedna na kuli Halebija i na Maloj Tepi.

''Prvenstvo cilj postavljanja kamera je prezentacija kulturno povijesnog naslijeđa putem interneta. Postavljanje kamera je prvi korak u tom postupku. Drugi cilj je zaštita imovine u Starom gradu, što je naša obaveza'', rekao je Fajić i dodao kako se kamerama svakodnevno može pratiti kretanje turista.

Novac osiguran iz Proračuna

Prema njegovim riječima, kamere su se pokazale učinkovite u slučajevima neprimjerenog ponašanja. Naime, organi javnog reda i mira su u više navrata izuzimali snimke s ovih kamera koje su im pomagale u rješavanju slučajeva poput vandalizma.

Procijenjena vrijednost nabavke kamera iznosi 12.000,00 KM bez uračunatog PDV-a. Sredstva su osigurana iz Proračuna grada Mostara za 2017. godinu i predviđena u Planu nabavke Agencije ''Stari grad'' za 2017. godinu. Rok za provođene postupka je 30 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close