podrška

Novalić o izmjenama Pravilnika u vezi s porezom na dohodak

Gospodarstvo / Flash | 14. 07. 2016. u 14:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izmjene Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak trenutno donose dodatno opterećenje, ali treba znati da je planirano da, kao mjera iz Reformske agende, zajedno sa izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dohodak čini cijelinu promjene sustava obračuna poreza i doprinosa, priopćeno je iz Ureda premijera FbiH, Fadila Novalića.

U toj cjelini uključivanje naknada koje nemaju karakter plaće (topli obrok, prijevoz isl.) u poreznu osnovu, kako je istaknuto u priopćenju, imat će neutralni fiskalni efekat, jer će za odgovarajući postotak biti smanjena stopa doprinosa.

Donošenje izmjene Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak je zakonska obaveza Federalnog ministarstva financija koja proizilazi iz Općeg kolektivnog ugovora.

Ured premijera Federacije BiH u potpunosti podržava rad Federalnog ministarstva financija, te će zajednički raditi na izmjenama i dopunama svih potrebnih zakona, da bi što prije sveobuhvatno i u potpunosti bila realizirana mjera iz Akcijskog plana Reformske agende, čiji je cilj promjena sustava obračuna poreza i doprinosa i time stvaranje povoljnijih uvjeta za poslodavce, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close