Tražite posao?

Njemačka traži berače šparoga za 150 eura po danu

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2015. u 15:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mediji u Hrvatskoj pišu o napornoj, ali brzoj zaradi u Njemačkoj, za koju nije potrebno znanje njemačkog jezika, nego samo dobra tjelesna kondicija, te dovoljno slobodnih dana za privremeno zaposlenje.

Radi se o sezonskom poslu u Njemačkoj na mjesec do dva dana, počevši od ovih dana pa do lipnja. U opisu posla je navedneo da se radi o osam do deset radnih sati dnevno za naknadu i do 150 eura, pauza za obilan ručak, slobodna nedjelja; zvuči odlično, čak i kad za takve uvjete treba sate provesti u pogrbljenu položaju berući šparoge, piše Slobodna Dalmacija.

Jasminka Lemo, predsjednica Udruge nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije poručila je kako ovakav tip zapošljavanje za hrvatske građane nije trajno rješenje:

''Potpuno razumijemo očajne, nezaposlene i prezadužene građane koji razmatraju sezonski rad u inozemstvu, no mi ga – a vjerojatno i oni sami – ne držimo ozbiljnim rješenjem.

Hrvatskoj treba reforma i strategija zapošljavanja velikog broja ljudi, a jedan od načina je povlačenje novca iz fondova EU-a i otvaranje novih radnih mjesta'', zaključuje Lemo.

Na internetskim forumima također se razmjenjuju informacije, a one su podijeljene; od oduševljenja brzom zaradom, do razočaranja visokim cijenama, posebice cigareta i drugih tzv. luksuznih artikala. Kao nedostaci navode se i rad po “cijeli dan” (nije precizirano), pauza za ručak od sat vremena (navodno smještaj u radnim barakama i jedan obilan obrok stoje 10 eura po danu), a radi se svim danima osim nedjelje.


Kopirati
Drag cursor here to close