Kupovina mlijeka

Nitko neće ''kupovati domaće'' mlijeko ako je lošije kvalitete

Gospodarstvo / Flash | 05. 09. 2015. u 11:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kakav god epilog bio o pitanju izvoza mlijeka iz BiH, kvalitet mlijeka domaćih proizvođača je zasigurno na većoj razini nego ranije'', izjavio je za novi broj magazina "Novo vrijeme" profesor s Ekonomskog fakulteta u Zenici Dženan Kulović.

''Međutim, ono o čemu mormo dobro razmisliti ukoliko odluka iz Bruxellesa ne bude u korist naših proizvođača, posljedično predstavljaju višemilijunski i nenadoknadivi gubici s kojima će se suočiti domaći proizvođači mlijeka. Jedini način ublažavanja tog velikog udara je okretanje agresivnijoj kampanji "kupujmo domaće", kaže Kulović.

Po njegovim riječima, to znači da orijentacija na kupovinu domaćeg mlijeka ne treba biti rezultat prohibitvine odmazde, nego rezultat povećane svijesti.

''Proizvođači moraju znati da se potrošači opredjeljuju za proizvod na osnovu njegove cijene, kvaliteta, garancije, servisa i nitko ih ne može i ne treba natjerati da kupuju domaće proizvode ako su lošijeg kvaliteta'', kazao je on za Novo vrijeme, dodavši i to da su činjenice ukazivale na to da je većina proizvođača nudila proizvode lošijeg kvaliteta na taj način krijući se iza kampanje "kupujmo domaće".

Kopirati
Drag cursor here to close